Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2018  - 2019   Sniederskring
15 jarig jubileum
Op zondag 22 april brengt de Sniederskring in het kader van zijn 15-jarig bestaan een speciale jubileumvoorstelling.
Hierin speelt het "Theater van de Verloren Tijd" een hoofdrol maar ook het Pius X-college laat zich zien.
Het “Theater van de verloren Tijd” is een theatergezelschap uit het Nederlandse taalgebied dat zich volledig heeft toegelegd op een theatrale vertolking van de Nederlandse en Vlaamse poëzie van 1880 tot aan de dag van vandaag. Dorith van der Lee en Sjon Brands brengen gedichten tot leven. Hun voorstellingen zijn speels, ongedwongen en interactief, en vooral betoverend. De prachtige taal gebruiken zij als communicatiemiddel. Zij gaan voor de vervoering van het gesproken woord.
Het ’Theater van de verloren Tijd’ is een theatergezelschap
dat zich volledig heeft toegelegd op een theatrale vertolking van de Nederlandse en  Vlaamse poëzie van 1880 tot aan de dag van vandaag.
Dorith van der Lee en Sjon Brands brengen gedichten tot leven. Hun voorstellingen zijn speels, ongedwongen en inter-actief, en vooral betoverend. Zij gaan voor de vervoering van het gesproken woord.
Leerlingen van het Pius X - College
zijn intensief bezig geweest met een werkstuk op het thema literatuur.
De leerlingen hebben een gedicht gemaakt, passend bij hun werkstuk of ze zijn uitgegaan van een bestaand gedicht. Veel werk is 3-dimensionaal, maar er zijn ook filmpjes gemaakt. De deelnemende leerlingen zitten in verschillende klassen en op verschillende niveaus.
Sniederskring
Al 15 jaar houdt de literaire Bladelse stichting De Sniederskring zich bezig met het organiseren van ’schrijveravonden’. De doelstelling hierachter is dat zij schrijvers en lezers in een literaire