Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2017 - 2018   Sniederskring

Meer...

Vrienden van de 'Sniederskring'.
Dan volgt het Woordenboek voor Aankomende Brugklassers, bedoeld als afscheidsboekje voor achtstegroepers of als welkomstgeschenk voor brugklassers. Er zijn er al zo’n 100.000 van verkocht voor de prijs van één euro en het is inmiddels aan zijn zevende druk toe.
In 2006 werden de twee etymologische woordenboeken samengevoegd tot het Junior Etymologisch Woordenboek (640 pagina’s, dus ook bekend als De Dikke Bakker!).
Intussen schreef hij echter ook zijn eerste “grotemensenboek” dat in 2006 uitkwam met als titel “Boven is het stil” en waarvoor hij het Gouden Ezelsoor kreeg (een prijs voor het beste en bestverkopende debuut.
Daarna volgden nog nominaties voor de tiplijst van de Ako-literatuurprijs, de Selxyz debutantenprijs en de Anton Wachterprijs, en wint hij de Debutantenprijs. Vertaalrechten werden verkocht aan Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Britannië. In 2009 wordt het bewerkt voor toneel en gespeeld in Maastricht.
In 2007 bewerkte hij Perenbomen bloeien wit tot een volwassenenversie.
In 2009 verschijnt Ezel, schaap en tureluur, een dierendagboek met reeds gepubliceerde columns en stukjes over dieren, maar ook met nieuwe gedichten en teksten. Ook in 2009 verschijnt Juni, een boek over een tragisch ongeluk tijdens het bezoek van koningin Juliana aan een dorpje in Noord Holland in 1969, een ongeluk met grote gevolgen. Zijn laatste werk is De omweg. Het verscheen dit jaar en speelt in Wales in het dorpje Caernarfon. Hier verstopt de hoofdpersoon Agnes zich na een affaire en een mislukt huwelijk. Ook in dit boek is de rurale omgeving met ganzen, schapen, rozenhagen,  etc. weer een belangrijk decor waarin zich zijn stugge, bijna onvriendelijke personages bewegen.