Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2017 - 2018   Sniederskring
Maren Stoffels
Maren Stoffels werd op 13 januari 1988 in Amsterdam geboren  en groeide daar ook op bij haar ouders en oudere broer Wadse. In het tuinhuisje, achter in de tuin, tussen de planten en de vogels schreef zij al vroeg haar verhaaltjes. Ze hield ervan  om dingen en mensen te observeren. Als de oppas wilde voorlezen zei ze dat ze liever een verhaaltje vertelde, uit haar hoofd. Zodoende had de oppas een makkelijke avond.
Op haar negende maakte ze haar eerste boek over een eski-mootje  dat zijn vader zoekt.
Op de middelbare school bleef ze schrijven, naast haar baantjes als bessenplukster, cassière en oppasser. Van lieverlee werd het schrijven een serieuze aangelegenheid. Ze kreeg via via contact met uitgeverij Leopold, die in 2005 haar eerste echte boek Dreadlocks & Lippenstift  publiceerde. Dit boek werd meteen bekroond met de Prijs van de Jonge Jury en won ook de Debuutprijs. Samen met Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup vormt dit boek een trilogie over het leven van hoofdpersoon Sofie.

Meer...

Vrienden van de 'Sniederskring'.
Meer dan ooit wil Maren schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Toch vindt ze daarnaast nog tijd om toneel te spelen en is ze veel bezig met muziek. Na een aantal mislukte bandjes houdt ze nog altijd van gitaarspelen en ze stapt nooit zonder iPod op de fiets.
Haar boeken worden vooral door meiden gelezen, maar ook door haar broer en gaan over allerlei situaties in de puberleeftijd. Tijdens de schoolbezoeken die ze o.a. via stichting SSS doet, merkt ze dat de lezers haar boeken leuk vinden omdat ze er zoveel van in zichzelf herkennen. De thema’s in haar boeken zijn o.a. anorexia, gepest worden, homosexualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en  vriendschap.
Ze weet hoe ze jonge meiden moet aanspreken. en betrekt haar lezers bij haar boeken.
Haar laatste boek Gezicht van Britt stond in april nog in de kinderboekentoptien van Selexyz en Bruna.
In juni 2009 werd Maren Stoffels in de Elsevier opgenomen in de lijst van “Vijftig grootste beloften voor de toekomst”.
Ze heeft een eigen website waarin je leert dat Stoffels’ lievelingsdier een neushoorn is, dat ze naar het concert van Jim is geweest waar hij helaas haar favoriete nummer niet zong, dat ze haar boeken in twee maanden schrijft, etc. etc. Ook is eer een “Marenjournaal”; filmpjes waarin ze vertelt over bezoekjes aan scholen en vakanties in Oostenrijk. Zo blijft ze, ook al is ze geen vijftien meer, voor haar publiek op het niveau van een vijftienjarige. Net als haar personages.