Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2017 - 2018   Sniederskring

Meer..

Mirjam Mare

 

Mirjam Mare is afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam in 1980. Daarna heeft ze jarenlang les gegeven aan o.a. de Logopedische Opleiding in Eindhoven en ontwikkelde zich vanaf 1980 tot professioneel verhalen verteller en trainer. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een begrip in de wereld van het theater.

Zij bewerkt verhalen, sprookjes, mythe's, literatuur en fantasie tot indringende vertel voorstellingen en beweegt zich zodoende in het grensgebied van vertellen en acteren. Zij heeft daarin een repertoire van een 50-tal verhalen die in tijdsduur variëren van 5 tot 45 minuten.

 

 

 

 

 

 

Deze verhalen kenmerken zich door de verrassende wendingen, de licht absurdistische humor en altijd een stevige plot.

De voorstellingen zijn derhalve voor allerlei gelegenheden en voor velerlei doeleinden geschikt, zowel voor theater, congres, bedrijfsfeest als reorganisatie, maar ook voor diner, jubileum, bruiloft, verjaardag enz.

Heel vaak (ook bij onze voorstelling) wordt zij  muzikaal ondersteund door Wolfram Reisiger op piano, accordeon of fagot, waardoor de voorstelling een extra dimensie krijgt. Hij heeft de muziek speciaal voor deze verhalen gecomponeerd.

Behalve deze activiteiten werkt ze ook nog voor bedrijven en grote non-profit organisaties, waarvoor zij een Verhaal op Maat schrijft, in het bijzonder bij fusies en veranderings-processen, maar ook bij visie-ontwikkeling. Dit verhaal dient dan als kapstok om alle aspecten rondom zo’n proces op een verrassende en veilige manier bespreekbaar te maken.

Daarnaast geeft ze ook workshops (De kunst van het vertellen) en cursussen (Presenteren), die ook geheel in overleg met de doelgroep worden opgezet.