Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2017 - 2018   Sniederskring

Meer...

Vrienden van de 'Sniederskring'.
Peter Terrin

Peter Terrin werd geboren in Tielt op 3 oktober 1968. Zijn eerste studie voor industrieel ingenieur gaf hij al snel op en ruilde deze voor een studie toegepaste communicatie. Na deze studie werd hij handelsreiziger in marmerwaren maar dit was bij nader inzien toch niet wat hij zocht.
Op zijn 23e werd hij er zich van bewust, o.a. door het lezen van De donkere kamer van Damocles van W.F.Hermans, dat hij schrijver wilde worden. Hij wist niet hoe dat moest maar door veel te lezen én veel te schrijven ging het hem toch lukken zijn ambitie waar te maken.
In 1996 won hij de korte verhalenwedstrijd van ZULMA en van De Brakke Hond. Hij publiceerde in diverse tijdschriften en op verzoek van uitgeverij L.J. Veen bundelde hij deze en andere verhalen in De Code (1998).
Zijn volgende publicatie was de roman Kras uit 2001.
Daarna volgde in 2003 de roman Blanco. In Vlaanderen flopte deze maar in Nederland sloeg deze wel aan en haalde hij er de longlist van de AKO–literatuurprijs  2004 mee. In deze roman vreest de hoofdpersoon Victor (die zijn vrouw bij een overval verloren heeft) dat zijn zoontje ook iets zou kunnen overkomen en dat werkt als een ijzeren greep rond zijn strot en daardoor gaat hij steeds verder in het beschermen van zijn zoon.
In 2004 volgde Vrouwen en kinderen eerst, waarin het hoofdpersonage ergens in Zuid-Europa een tegelfabriek moet ontmantelen en dan terecht komt in een beklemmende gesloten wereld vol vreemde conventies.
In 2006 volgt de verhalenbundel De Bijeneters, die opnieuw de longlist van  de AKO-literatuurprijs haalt en bekroond werd met de Prijs voor Letterkunde van West-Vlaanderen 2008.