Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2017 - 2018   Sniederskring
‘De Caracal’
‘De Caracal’

Meer...

Vrienden van de 'Sniederskring'.
De Caracal:
In deze monoloog van Judith Herzberg wacht een vrouw op het bevrijdende telefoontje van haar grote liefde. Een jaar eerder beloofde hij haar op deze avond te laten weten, of hij zijn huwelijk zou hebben beëindigd en voor haar zou kiezen. Om de spanning van het wachten te kunnen verdragen belt ze anderen en wordt ze gebeld. Hoe voelt ze zich op deze avond waarop ze het telefoontje van haar grote liefde verwacht? Wil ze wel verder met hem? Is hij wel gescheiden? Wil ze haar vrijheid eigenlijk wel kwijt? Dat gaat allemaal door haar heen terwijl ze belt met haar zus en andere bekenden.
Deze monoloog is o.a. ook gespeeld door Olga Zuiderhoek in de regie van Michiel van Erp in 2010, is ook bewerkt tot een libretto door componist Roderik de Man, onder regie van Franz Weisz met zang van de alt Helena Rasker.
Sylvia heeft eind 2010 deze monoloog ook al ten tonele gebracht voor de bibliotheken van Reusel,  Eersel en Bergeijk.
Judith Herzberg
(Amsterdam, 4 november 1934) is de dochter van de schrijver en jurist Abel Herzberg. Als kind was zij, tijdens de Tweede Wereldoorlog, ondergedoken; haar ouders werden in het kamp Bergen-Belsen geïnterneerd, maar zijn hier levend uitgekomen. Zij woont afwisselend in Nederland en Israël. Herzberg schrijft gedichten en toneelstukken en houdt zich ook bezig met films. Herzberg debuteerde in 1961 als dichteres in het weekblad Vrij Nederland. In 1963 verscheen haar eerste bundel, Zeepost.