Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2017 - 2018   Sniederskring
Tania Heimans
Tania Heimans werd in 1969 in Rotterdam geboren. Het gezin, dat nogal eens van samenstelling veranderde, leidde een zwervend bestaan door Nederland. Beter gesitueerde villa’s, drie-hoog-achter-flatjes, opvanghuizen en herenhuizen wisselden elkaar af als de seizoenen. Vanaf haar zestiende trok ze alleen verder. Haar studies bekostigde ze met baantjes als serveerster, kinderoppas en model.
Na de Pedagogische Academie en een universitaire studie geschiedenis aan Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen werkte ze als journaliste en leerkracht. In 2008 verscheen haar debuut Hemelsleutels, dat lovend werd ontvangen en werd genomineerd voor de Novel Award, de Prijs der Brabantse Letteren en de Academica Debutantenprijs. In deze indringende debuutroman over een opgroeiend meisje in de vrije jaren zeventig stelt Tania Heimans met schrijnende humor een nog altijd actueel onderwerp aan de kaak: de vergaande seksualisering van de maatschappij. Geïnspireerd door haar eigen jeugd in Rotterdam neemt zij de lezer mee in de verwarrende, van vrije seks vergeven wereld van Linde, een jong meisje dat wanhopig op zoek is naar veiligheid en structuur.
Als auteur werd ze opgenomen in de reeks 'Schrijvers van Nu', die een overzicht geeft van aanstormend talent in de Nederlandstalige literatuur.
In 2009 verscheen haar tweede roman De huurmoeder. Het gaat over Lisa,  een jonge mysterieuze Moldavische vrouw, die zich  verhuurt als huurmoeder aan gezinnen zonder moeder en daarbij haar zoontje met zich mee neemt. Ze neemt samen met haar zoon haar intrek bij Fred, die al een puberzoon en dochter heeft.
Er spelen binnen dit gezin allerlei duistere praktijken en het blijft tot het einde toe spannend hoe het allemaal in elkaar steekt. Je wil weten hoe het afloopt.

Meer...

Vrienden van de 'Sniederskring'.
2008
2009
2012