Home.Programmering.Voorgaande jaren.Contactgegevens.Vrienden van de 'Sniederskring'.
 Ontworpen door F. Bleijs
 © 2017 - 2018   Sniederskring
Vonne van der Meer
Vonne van der Meer werd geboren in Eindhoven in 1952 als jongste in een gezin van 3 kinderen. Al snel verhuisde ze naar Laren waar ze na de lagere school de MMS bezocht. Hierna ging ze voor een jaar naar de High School in Amerika. Hier werd
haar liefde voor het toneel nog aangewakkerd door de acteerlessen die ze daar volgde. Terug in Nederland werd ze toegelaten tot de regie-op-leiding van de toneelschool Amsterdam. Inmiddels schreef ze al, verhalen, toneel, scenes. In 1976 werd de monoloog “De Behandeling” door toneelgroep Centrum op het repertoire genomen.
Hierna regisseerde ze een kleine 10 jaar bij toneelgezelschappen als Baal, Centrum, De Haagse Komedie en het RO-theater. Bij dit laatste gezelschap ging ook haar toneelstuk “Weiger nooit een dans”  in première. In 1985 werden verhalen uit het Hollands Maandblad verzameld in haar debuutbundel Het limonadegevoel en ander verhalen. Daarna verschenen regelmatig nieuwe romans, verhalenbundels en novelle’s. In 1994 werd ze katholiek evenals haar man, de schrijver Willem Jan Otten, zij het enige tijd later.

Meer...

Vrienden van de 'Sniederskring'.